Placki bananowe z mąką owsianą i amarantusową

Szybkie danie na śniadanie, kolację lub do zabrania w drogę.

Banany rozmiażdżyć widelcem lub zblendować. Dodać mąkę 7 łyżek mąki z brązowego ryżu, 1 łyżkę mąki z nasion amarantusa i 3 łyżki mąki owsianej. Wymieszać na gładką masę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

Składniki:

  • 5 dojrzałych bananów
  • 2 czubate łyżki zarodków pszennych
  • 7 łyżek mąki z brązowego ryżu
  • 1 łaska łyżka mąki z nasion amarantusa
  • 3 łyżki mąki owsianej

4 szt. zawierają:

  • 252 kcal
  • 5,4 g białka
  • 2,4 g tłuszczu
  • 55,1 g węglowodanów
  • 4,5 g błonnik
  • 17,4 mg wapń
  • 1,3 mg żelazo
  • 556 mg potas
  • 90 mg magnez
  • 1,8 mg cynk
  • 50 µg folianów
  • indeks glikemiczny 59
  • ładunek glikemiczny 13

Zadzwoń do nas

534 301 920