Chińszczyzna z selerem naciowym i makaronem z fasoli mung

Smaczne i szybkie danie, gdy nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie i krojenie warzyw.

Składniki:

  • 50g makaronu grochowego z dodatkiem mung
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 2 cebule dymki wraz ze szczypiorkiem
  • 2 garści pokrojonej białej kapusty
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka wódki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Podsmażyć cebulę, pokrojony seler naciowy. Dodać kapustę, dodać sos sojowy, ocet ryżowy i wódkę. Przykryć. Makaron zalać zimną wodą na 5 minut. Dodać do sosu, przykryć i gotować 3 minuty. Dodać pokrojony szczypiorek i dusić przez kolejne 3 minuty.

1 porcja 200 g zawiera:

  • 410 kcal
  • 18,3 g białka
  • 22,6 g tłuszczu
  • 32,7 g węglowodanów
  • 1,2 g błonnika
  • 154,5 mg wapnia
  • 0,9 mg żelaza
  • 178,5 mg potasu
  • 20 mg magnezu
  • 16 µg folianów

Zadzwoń do nas

534 301 920