Sezon fasolki szparagowej już nadchodzi. Tradycyjne przygotowanie nie jest zbytnio wartościowy. Czy można ją przygotować by zachowała swoje właściwości i nie opływała w tłuszczu?

Czytaj więcej

Tradycyjne lody są pyszne. Przyrządza się je z żółtek, cukru, mleka i śmietanki. W zależności od wybranego smaku

Czytaj więcej

Fasola adzuki wg medycyny chińskiej posiada właściwości oczyszczające. Bataty natomiast są bogatym źródłem beta-karotenu oraz mikroelementów.

Czytaj więcej

Zastanawiałaś się kiedyś co zrobić z komosą ryżową (quinoa)?

Czytaj więcej

Tradycyjne lody są pyszne. Przyrządza się je z żółtek, cukru, mleka i śmietanki. W zależności od wybranego smaku można dodać wanilię lub owoce. Co jeśli nie możesz lub nie chcesz jeść nabiału, a nachodzi Cię ochota na lody?

Czytaj więcej

Każdy czasami ma ochotę na coś słodkiego. Dlaczego by nie jeść słodyczy, które jednocześnie nas odżywią? Prezentowana propozycja ma bardzo niski ładunek glikemiczny, więc jedna porcja jest dobra również dla osób odchudzających się.

Czytaj więcej

Przygotowania do świąt idą pełną parą. Zastanawiasz się jakie potrawy podać by było lekko i zdrowo. By potrawy wigilijne cieszyły smakiem i odżywiały Twój organizm. Oto propozycja na świąteczne menu wraz z przepisami:

Czytaj więcej

Potas, wapń, cynk, żelaza, błonnik – to wszystko w jednej pysznej sałatce. Oto propozycja dla Ciebie.

Czytaj więcej

Zamiast robić tradycyjne naleśniki z białej mąki i mleka można zrobić taką pyszną modernizację starej potrawy. Zyska na zawartości minerałów i na obniżeniu indeksu glikemicznego.

Czytaj więcej

Wakacje zawsze kojarzą mi się z lodami. Uwielbiam je spożywać w dużych ilościach. Niestety te kupne lody zawierają całą paletę dodatków spulchniających, emulgujących, poprawiających smak oraz gigantyczne ilości cukru.

Czytaj więcej

Szybkie danie na śniadanie, kolację lub do zabrania w drogę.

Czytaj więcej

Zadzwoń do nas

534 301 920