Sezon fasolki szparagowej już nadchodzi. Tradycyjne przygotowanie nie jest zbytnio wartościowy. Czy można ją przygotować by zachowała swoje właściwości i nie opływała w tłuszczu?
Tradycyjne lody są pyszne. Przyrządza się je z żółtek, cukru, mleka i śmietanki. W zależności od wybranego smaku
Fasola adzuki wg medycyny chińskiej posiada właściwości oczyszczające. Bataty natomiast są bogatym źródłem beta-karotenu oraz mikroelementów.
Tradycyjne lody są pyszne. Przyrządza się je z żółtek, cukru, mleka i śmietanki. W zależności od wybranego smaku można dodać wanilię lub owoce. Co jeśli nie możesz lub nie chcesz jeść nabiału, a nachodzi Cię ochota na lody?
Każdy czasami ma ochotę na coś słodkiego. Dlaczego by nie jeść słodyczy, które jednocześnie nas odżywią? Prezentowana propozycja ma bardzo niski ładunek glikemiczny, więc jedna porcja jest dobra również dla osób odchudzających się.
Przygotowania do świąt idą pełną parą. Zastanawiasz się jakie potrawy podać by było lekko i zdrowo. By potrawy wigilijne cieszyły smakiem i odżywiały Twój organizm. Oto propozycja na świąteczne menu wraz z przepisami:
Potas, wapń, cynk, żelaza, błonnik – to wszystko w jednej pysznej sałatce. Oto propozycja dla Ciebie.
Zamiast robić tradycyjne naleśniki z białej mąki i mleka można zrobić taką pyszną modernizację starej potrawy. Zyska na zawartości minerałów i na obniżeniu indeksu glikemicznego.
Wakacje zawsze kojarzą mi się z lodami. Uwielbiam je spożywać w dużych ilościach. Niestety te kupne lody zawierają całą paletę dodatków spulchniających, emulgujących, poprawiających smak oraz gigantyczne ilości cukru.
Szybkie danie na śniadanie, kolację lub do zabrania w drogę.
Strona 2 z 2
534 301 920